Selecteer een pagina

Tegenwoordig hoef je er met je mondkapje niet meer bij te lopen als een verloren dokter of tandarts die net klaar is met zijn of haar werk. Want vandaag de dag zijn er heel veel aanbieders van stoffen mondkapjes – Nobraa.com om maar een website te noemen, maar zo zijn er nog veel meer – waar je allerlei verschillende mondkapjes kunt aanschaffen. Je kunt dan kiezen uit verschillende modellen, de ene misschien iets groter dan de ander, verschillende kleurtjes, diverse patronen en dat soort dingen meer. Je hebt altijd wel een mondkapje dat precies past bij wat je wilt uitstralen. Maar uiteraard draait het bij een kapje allereerst om het beschermen van je omgeving tegen het Coronavirus.

Een aantal stoffen mondkapjes kopen

Een aantal stoffen mondkapjes kopen is hierbij een goede tip. Door bijvoorbeeld een zwarte, een rode, een blauwe, een groene, een oranje en een beige mondkapje aan te schaffen, heb je er altijd eentje die bij je outfit van de dag past. Want je zult het misschien niet zo snel toegeven, omdat het uiteraard niet het primaire doel van een mondkapje is, maar iedereen wil er wel een beetje leuk bijlopen. Als je dan maar één mondkapje in je bezit hebt, en de kleur vloekt ontzettend met je jas, dan is dat voor niemand leuk. Door er verschillende in huis te hebben, in verschillende kleuren en met verschillende motieven, heb je er altijd eentje die perfect bij je kleding van die dag past.

Voor ieder wat wils

Je kunt het ook zo gek niet bedenken, of er is een stoffen mondkapje van. Misschien ben je wel groot fan van de superheld Batman of Spiderman. Dan zijn er, als je met Google zoekt op ‘’stoffen mondkapje Batman of Spiderman’, direct een aantal hits te zien. Maar ook je favoriete sportmerken zoals Adidas en Nike hebben inmiddels een eigen variant op de markt gebracht. Of misschien ben je wel ontzettend fan van een bloemetjesmotief. Ook dan zijn er genoeg mogelijkheden om een leuk mondkapje te komen. Het mooie aan dit soort mondkapjes is dat je ze gewoon in de wasmachine kunt wassen. Na het natuurlijk drogen zijn ze weer zo goed als nieuw en klaar om je omgeving te beschermen tegen het coronavirus.

Niet-medische mondkapjes

Of vind je het fijner om een niet-medisch mondkapje te dragen dat je slechts eenmaal kunt dragen? Ook dat is een optie. Dit soort wegwerpmondkapjes hebben vaak een lichtblauwe of witte kleur en zijn slechts eenmaal te dragen. Daarna vouw je hem op, bind je hem vast met de touwtjes en gooi je hem weg. Door hem op deze manier weg te gooien, zorg je ervoor dat de belasting voor mens en milieu het laagst is. Het voordeel van een wegwerpmondkapje is dat je ze niet hoeft te wassen en dat je er een paar aantal in je tas kunt stoppen en het nadeel is dat je ze slechts een keer kunt gebruiken. Het is maar net was je prettig vindt.